CrossFit


CrossFit is bedacht door voormalig gymnasten Greg en Lauren Glassman en is officieel ontstaan in 2001. Oorspronkelijk werd het gebruikt door overheidsdiensten (brandweer, politie, leger) en atleten, maar door de schaalbaarheid van het programma bleek het ook ideaal voor niet-professionals. CrossFit is een manier van fitnessen die gymnastiek, atletiek en gewichtheffen combineert met als doel de beoefenaar voor te bereiden op "het onverwachte" in het level.
CrossFit is geschikt voor elke leeftijd, fitheidsniveau en levensstijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, (op)trekken, klimmen, springen en rennen. 


Als je CrossFit regelmatig beoefent, verbeter je je levenskwaliteit en alle 10 domeinen van fitheid:
uithoudingsvermogen en zuurstofopname, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coördinatie, wendbaarheid, balans en nauwkeurigheid.

Onze gym is een officiële CrossFit Box waar de kwaliteit gewaarborgd wordt door professionele en getrainde coaches. Onze coaches beschikken over de nodige ervaring en kennis om alle doelgroepen te ondersteunen. 

Doordat CrossFit altijd in groepen wordt beoefend, ontstaat er onmiddellijk een community gevoel waarbij sporters elkaar aanmoedigen, met elkaar successen vieren en van elkaar leren. De beste manier om erachter te komen hoe CrossFit jouw leven kan verbeteren, is door een keer gratis mee te doen met één van onze lessen.

 

Een CrossFit les duurt 60 minuten en is opgebouwd uit:

  • Een uitgebreide warming up
  • Een technisch gedeelte waar aandacht wordt besteed aan het correct en veilig uitvoeren van specifieke bewegingen
    (clean & jerk, snatch, kettlebel swings etc.) 
  • Een WOD (Workout of the Day) waarbij oefeningen op een snelle manier en met zoveel mogelijk herhalingen worden uitgevoerd 
  • Een cooling down 

 

We bieden CrossFit in vier verschillende formaten

  • Reguliere WOD lessen
  • Weightlifting 
  • Mobility 
  • Kids: 4-8 jaar en 9-14 jaar 
Ben je benieuwd geworden?

Kijk dan hieronder naar ons lessenrooster en meld je aan.

Een gratis proefles is ook mogelijk. Op onze tarieven pagina kun je meer informatie vinden over de kosten.