Preventiecentrum

Wist jij dat we in Nederland met elkaar jaarlijks €97,5 miljard (cijfers 2017, CBS) uitgeven aan zorgkosten?   

Dat is € 5.691 per persoon! En dat het RIVM inschat dat dit op kan lopen naar 174 miljard in 2040?   

Oftewel: we hebben een vraagstuk om de zorgkosten onder controle te houden. En daar kan de fitnessbranche een rol in spelen. Want hoe meer mensen veilig sporten en bewegen, hoe minder zorgkosten we maken.  

Ons preventiecentrum werkt volgens een afgesproken protocol waarin metingen en persoonlijke programma’s vastgelegd zijn om jou als deelnemer optimaal te begeleiden. Deze begeleiding wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide instructeurs. We werken als preventiecentrum samen met huisartsen, fysiotherapeuten en met de gemeente.  

Reuma  

In Nederland hebben méér dan 2 miljoen mensen een vorm van reuma. Pijn, vermoeidheid en stijfheid in spieren en gewrichten zorgen ervoor dat zij geremd worden in hun activiteiten.   

Bewegen heeft veel voordelen, onder anderen:   

  • Minder vermoeidheid en verbeterde conditie 
  • Soepelere gewrichten en spiermassa behoud en/of groei. Veel mensen met een chronische aandoening hebben minder spiermassa 
  • Helpt de lichaam ontspannen en minder stress ervaren   

Heb je reuma? Dan is het goed te weten dat je gewrichten niet meer beschadigd raken als je op een verstandige manier beweegt.     

Long-COVID  

Wist je dat ongeveer 600.000 mensen in Nederland last hebben van Long-COVID? Als coronapatiënten het ziekenhuis of de intensive care verlaten wacht hen doorgaans een lang revalidatietraject. Ook patiënten die onder de groep met ‘milde klachten’ vallen, moeten soms langdurig revalideren. Ze merken dat dagelijkse fysieke activiteiten als wandelen, fietsen, traplopen en huishoudelijke klussen moeilijker gaan dan voorheen.  

Het zorgvuldig en verantwoord opbouwen van conditie en spierkracht in combinatie met gezonde voeding, is dan ook van cruciaal belang. Daarin ligt een belangrijke rol voor onze trainers. 

Diabetes, Overgewicht & Obesitas  

Diabetes Mellitus type 2 (DMII)   

De CBS rekent uit dat iedere persoon met overgewicht of obesitas in Nederland €11.500 euro / jaar kost.  

De mate van overgewicht is een belangrijke risicofactor in het ontwikkelen van DMII. Mensen met een BMI groter dan 30 hebben 5-12 keer meer kans op het ontwikkelen van DMII. Deze schade geeft aanleiding tot hart- en vaatziekten, oogschade en zelfs blindheid, nierschade en zenuwafwijkingen.  

Aeroob uithoudingsvermogen, spierkracht en uiteindelijk middelomtrek en lichaamsgewicht zijn de parameters waar we ons als preventiecentrum op richten.  

Overgewicht & obesitas  

Net als bij obesitas geldt ook voor overgewicht dat er sprake is van overmatige vetstapeling in het lichaam en dat dit aanleiding kan geven tot gezondheidsrisico’s (World Health Organization, 2013). Bij overgewicht is de vetstapeling echter minder groot dan bij obesitas.   

Obesitas geeft ongeveer zes jaar verlies van de levensverwachting en obesitas vanaf jonge leeftijd zal de levensverwachting nog sterker verkorten.  Het risico op diabetes en hart- en vaatziekten is sterk verhoogd, maar ook het risico op galstenen en meerdere vormen van kanker is groter dan bij mensen met een normaal gewicht.   

Gezondheidswinst moet het doel zijn van de behandeling. Behoud van gewichtsverlies behoeft een blijvende aanpassing van de leefstijl: voeding, beweging en gedrag.   

 

Wat houdt het programma in? 

  • 12 maanden traject 
  • 48x persoonlijke begeleiding + onbeperkt sporten.   
  • Trainingsschema op maat gemaakt.    
  • 4 planning- en evaluatiemomenten op training en vordering.    
  • 4 gesprekken gericht op leefstijl (voeding (incl alcohol), ontspanning, beweging, eventueel roken)  
  • Externe overleg met eigen diëtist, fysiotherapeut en/of psycholoog 

Bekijk onze tarieven pagina voor de prijzen. Plan een vrijblijvend gesprek in en start vandaag je reis naar een gezondere levensstijl!